A jó névjegykártya

Milyen a jó névjegykártya?

  • Minőségi
    A minőségi névjegykártyát már kézbe venni is jó, hiszen igényes papírra, korszerű nyomdatechnikával készül, s persze az sem utolsó szempont, hogy "bírja a gyűrődést", azaz tárcába, öltönyzsebbe téve sem változik szinte felismerhetetlen fecnivé. A fényes, laminálási technológia már idejétmúlt: helyette visszafogott, matt felületkezeléssel tehető a névjegy ellenállóvá a fizikai hatásokkal – gyűrődés, nedvesség – ellen.

  • Informatív
    A jó névjegy elsősorban maradéktalanul megfelel feladatának: minden olyan fontos adatot közöl – pontosan és áttekinthetően –, amelyre szükség lehet a kapcsolatteremtéshez. Mivel ahány vállalkozás, annyi termék és szolgáltatás van a piacon, ma már lehetőség van arra, hogy tulajdonosa elérhetőségei mellett a névjegykártya plusz információkat is közöljön azzal, aki kapja. A kétoldalas formai megoldás segítségével tájékoztatást nyújthat üzlete nyitvatartásáról, elhelyezkedéséről, vállalkozása szolgáltatásairól. Bizonyos egyedi megoldások, mint a hajtogatott, kinyitható névjegykártya még ennél is több lehetőséget rejt magában.

  • Egyedi
    Ahogy a neve is mutatja, ez az apró kis papírdarab egyben az Ön és vállalkozása névjegye is, nem mindegy tehát, mennyire tükrözi az egyéniségét vagy a cég arculatát. Ideális esetben akár már első ránézésre azonosítható, kihez tartozik – többek között a cég jellegzetes színei, logója alapján –, s attól függően, hogy milyen betűtípust, formátumot, papírt, esetleg grafikát használ, sugallhat eleganciát, profizmust, kreativitást egyaránt.